O nama


Taekwondo klub ”Borik’‘ Đurđevac

osnovan je 15. listopada 2001. godine u podravskom gradiću Đurđevcu, na inicijativu glavnog trenera kluba Dubravka Husak. Kao i većina današnjih klubova i ovaj mladi sportski kolektiv u početku se suočavao sa niz financijskih i tehničkih problema. Prva postava Kluba, zbog neadekvatnog prostora u samom sjedištu, gradu Đurđevcu, trenira u športskoj dvorani u mjestu Molve. Danas Klub okuplja sve više mladih naraštaja zainteresiranih za ovaj atraktivan sport na području Đurđevca i okolice.

Klub sukladno od veljače 2003. djeluje u đurđevačkom zadružnom domu, gdje trenira oko tridesetak aktivnih članova, a krajem ljeta iste godine, okuplja i djecu predškolske dobi u dvije vrtićke sekcije u mjestu Kalinovcu i Virju, gdje ukupno broji oko dvadesetak mladih članova. U studenom 2004. godine, Taekwondo klub ”Borik” Đurđevac postaje punopravni član hrvatskog Taekwondo saveza te sudjeluje redovito na gotovo svim tuzemnim natjecanjima. U 2005. godini, Klub broji petnaestak aktivnosti gdje osvaja i razne plasmane (četrdesetak medalja, od čega desetak zlatnih i osam pehara od čega jedan za prvo mjesto u disciplini Kyukpa).

Isto tako Klub je suorganizator ljetnog taekwondo kampa u Crikvenici, te zimskog taekwondo kampa na Bjelolasici. Ovakvi kampovi su predviđeni za sve koji vole spojiti ugodno s korisnim, edukaciju mladih taekwondoaša, druženje i razmjenu iskustava, usavršavanje na području taekwondoa i naposljetku za dobru zabavu.

Oba seminara vodi viši sportski trener gosp. Tihomir Horvath 6°dan WTF. Prilog o takwondou među vrtićkom djecom iz Virja, prikazan je i prošle godine u emisiji ”Dobro jutro Hrvatska”.

Prve predsjedničke dužnosti u Klubu, obavljali su gosp. Dražen Mesić i Marijan Fuček. Danas tu funkciju nosi gosp. Ivan Ivančan.