18. Jastreb open-kup


18-jastrebTKD klub ‘’Borik’’ Đurđevac je sudjelovao na prestižnom najvećem humanitarnom međunarodnom turniru ‘’18. Jastreb open-kup Korejskog veleposlanika’’ pod sloganom ‘’ne postoje velike stvari, samo male učinjene s puno ljubavi’’ pod visokim pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović i Milana Bandića u zagrebačkom Domu Sportova. Na 8 borilišta iskušalo se je 610 natjecatelja iz 73 kluba i 7 država, a u posebnoj sali je održan na 3 borilišta i ‘’Jastreb limač open’’ za one najmlađe. Borci su se okušali u formama, borbama i kickovima.
Iz ‘’Borika’’ su nastupili: Nikolina Ormanec (forme SB1), Monika Majnović (forme KB3), Dorijan Ivančan (forme KA5 i borbe KM – 45 kg), Doroteja Ivančan (kick 2008), Borna Zglavnik (borbe KM – 41 kg), a trebala je nastupiti i Marta Globan (MKŽ – 43 kg), ali je zbog zdravstvenih razloga otkazala turnir.
Borna je bio već 11 borba i dobio težak ždrijeb i žestoku konkurenciju (naime, protivnik mu je bio u 1. krugu Slovak crni pojas) pa je već na žalost ispao u četvrtfinalu. Dorijan je odlično otvorio borbu da bi u drugoj rundi došlo do preokreta te nakon izjednačenog rezultata i borbi za zlatni bod protivnik u zadnjoj sekundi dolazi do vodstva i Dorijan gubi za bod razlike.
Monika je u formama dala sve od sebe no na žalost konkurencija je bila prejaka pa ostaje bez plasmana. Nikolina je u formama ušla u finale i visokim ocjenama za opći dojam i tehničku ispravnost osvojila zlatnu medalju. Doroteja je u kickovima prošla dva kruga natjecanja te također osvojila zlatnu medalju.

GALERIJA